Kluysbos
Boshyacint
Kluysbos
Daslook

Werkwijze: 

Klik op het menu "Bomenverkoop".

Maak je keuze via de submenu's "Bosbomen maat 60/90", "Bosbomen hoogstammen", "Klein fruit", "Fruitbomen hoogstam", "Fruitbomen halfstam" en "Divers". 

Breng het aantal gewenste planten in.

Druk op de knop "Dit wens ik te bestellen".

Boven deze knop komt de tekst "Product toegevoegd aan winkelwagen. Afrekenen".

Pas nadat al je bestellingen ingebracht werden, klik op de tekst "Afrekenen".

Je ziet je volledige bestelling en je kan nog corrigeren.

Druk op de knop onderaan "Ga na afrekenen".

Vlug je persoonlijke gegevens in. 

Abrikozenboom (halfstam)

(Prunus armeniaca)

De abrikoos (Prunus armeniaca) is een populaire steenvrucht. Ze stamt uit Noordoost-China tegen de Russische grens en dus niet uit Armenië, wat uit de soortaanduiding zou zijn af te leiden. De abrikoos kwam pas 3000 jaar later in Armenië aan en werd in 70 v.Chr. door de Romeinen via Griekenland over geheel Europa verspreid. Het traditionele teeltgebied is het Hongaarse laagland. De Ottomanen hebben hier indertijd grote boomgaarden met abrikozen aangeplant, die na hun vertrek werden verwaarloosd. Pas aan het begin van de 19e eeuw werden weer abrikozen aangeplant om het stuiven van het zand tegen te gaan.

20,00€
Abrikozensoorten:

Appelboom (halfstam)

(Malus domestica)

De appel (Malus domestica) is er in veel smaken, van friszuur tot zoet. Hij wordt vaak rauw genuttigd, maar hij wordt ook veel toegepast in de keuken in bijvoorbeeld appeltaart of als garnering op pannenkoeken.

18,00€
Appelsoorten:

Kersenboom (halfstam)

(Prunus avium)

De kers is een populaire vrucht: ze is klein, bolvormig en bevat meestal een pit. Technisch is het een steenvrucht. De kriek is een variant, deze is een zure kers. Alle krieken zijn dus per definitie kersen, maar niet alle kersen zijn ook krieken.

18,00€
Kersensoorten:

Kriekenboom (halfstam)

(Prunus cerasus)

De zure kers (Prunus cerasus) is een plant uit de rozenfamilie (Rosaceae). Het is een struik afkomstig uit Zuidoost-Europa en West-Azië, die van nature niet in België en Nederland voorkomt. De soort wordt wel aangeplant in tuinen.

18,00€
Krieksoorten:

Kweepeer (halfstam)

(Prunus cerasus)

De kweepeer of kwee (Cydonia oblonga) is een plant uit de rozenfamilie (Rosaceae) en is nauw verwant aan de appel, de peer en de lijsterbes. De soort komt oorspronkelijk uit het gebied rondom de Kaspische Zee.

25,00€
Kweepeersoorten:

Mispel (halfstam)

(Mespilus germanica)

De mispel (Mespilus germanica) is een plant uit de rozenfamilie (Rosaceae) en is dus familie van de appel en peer. De mispel vormt een kleine boom, die ongeveer 4,5 m hoog kan worden. Ze bloeit in West-Europa in mei en juni.

23,00€
Mispelsoorten:

Nashipeer (halfstam)

(Pyrus pyrifolia)

De nashipeer (Pyrus pyrifolia), zandpeer of Aziatische peer is een perensoort, die van nature voorkomt in het oosten van Azië, waar hij veel wordt gekweekt voor zijn eetbare vruchten. De sappige vruchten hebben de vorm van appels. 

23,00€
Nashi peer soorten:

Okkernoot (halfstam)

(Junglans regia)

Met walnoot of okkernoot wordt meestal gedoeld op de vrucht van de gewone walnoten- of okkernotenboom (Juglans regia). De vruchten van andere soorten in het geslacht walnoot (Juglans) heten ook zo, maar zijn minder vaak in de handel.

90,00€
Okkernootsoorten:

Perenboom (halfstam)

(Pyrus communis)

Peer, Pyrus, is een plantengeslacht dat de algemeen bekende vruchten produceert. Het geslacht komt voor in veel landen, vooral op het noordelijk halfrond. Het geslacht kent ca. 40 soorten, die voorkomen in Noord-Afrika, Azië en Europa.

18,00€
Perensoorten:

Perzikboom (halfstam)

(Prunus persica)

De perzik (Prunus persica) is een boomsoort en een vrucht. Ze bevat een houten pit net als de abrikoos, de pruim en de kers. Technisch zijn dit alle steenvruchten. De perzik is zelffertiel, en kan dus zichzelf bevruchten.

20,00€
Perzikensoorten:

Pruimenboom (halfstam)

(Prunus persica)

De pruim is een boomvrucht, meer bepaald een naam voor bepaalde soorten steenvruchten van het geslacht Prunus, die geteeld worden voor consumptie. De Europese cultuurpruim (Prunus domestica) bestaat in vele rassen.

18,00€
Pruimensoorten: