Kluysbos
Boshyacint
Kluysbos
Daslook

Olivia Seminck

YOGA en RELAXATIE

Deze vorm van yoga is voor jong en oud en je hoeft helemaal niet lenig te zijn om eraan te beginnen. Met 5 oude Tibetaanse oefeningen starten we om gezond, vitaal en jong te blijven, ze worden ook terecht de Fontein der Jeugd genoemd. Daarnaast werken we aan houding, ademhaling, rug en buikspieren, bekkenbodem en evenwicht. Zo krijgen we een perfecte harmonie tussen lichaam en geest. We leren ook totaal ontspannen en ons hoofd leegmaken en een rustgevende verse kruidenthee zal voor een gezonde nachtrust zorgen.

  

Jean Van Holen

 Wat ooit begon als een zeldzame vrijetijdsbesteding groeide voor Jean Van Holen inmiddels uit tot een échte passie! De combinatie van natuur en fotografie zorgt voor vele uren ontspanning en plezier, weg van stress en drukte. Wie denkt dat er in ons landje geen ruimte of mogelijkheid meer is voor natuurfotografie heeft het aardig mis: locaties en mogelijkheden in overvloed, alleen moet je ze weten te zien en appreciëren.

Dr Van Holen heeft de onderstaande video gemaakt over de fauna en flora van het Raspaillebos en het Kluysbos.

 
Johan Ooghe
 
Johan is geboren en getogen te Galmaarden en is zelfs na zijn verhuis naar Wallonië nog steeds actief lid van de vzw De Mark.
Hij woont momenteel in Jemelle (Rochefort). waar hij kan genieten van de prachtige natuur. 
Na jarenlange cursussen van fotografie heeft hij in deze activiteit een professioneel niveau bereikt.
Zijn interesses gaan vooral naar de microwereld van vogels, reptielen, insecten,spinnen,….
Johan neemt nog steeds deel aan de natuurstage voor kinderen met de activiteit "Fotografie" waar hij kinderen met een microscoop laat kijken naar de wereld van kleine diertjes.

Johan heeft auteursrecht op zijn foto's. Het auteursrecht van de fotograaf behelst dat de door de fotograaf genomen foto's niet mogen gebruikt worden zonder diens toestemming, niet mogen verspreid worden en niet commercieel gebruikt. De foto's mogen ook niet bewerkt worden (bv. met photoshop) verknipt, gewijzigd zonder toestemming van de fotograaf (recht op vaderschap). 

 
Johan maakt foto's voor zijn plezier. Indien er iemand voor niet commerciële toepassingen een foto gebruikt dan mag dit zonder auteursrechten te moeten betalen of goedkeuring te vragen.
Het vermelden van zijn naam als fotograaf is een zaak van respect voor zijn uren lang wachten en op het juiste moment afdrukken. 
Enkele foto's kan je bekijken via de link naar zijn fotogallerij  http://www.johanOoghe.biz. Het terugkeren naar "To the overview" is effentjes zoeken. Gans bovenaan staan vier pijltjes. Het terugkeren kan door te klikken op het pijltje dat naar boven is gericht. Johan heeft een nieuwe website gemaakt die zeker de moeite is om te bezoeken : https://www.johanooghe.be/.
 
Luc Meert
 
Voorbije winter maakte ik in Thailand een mooie boservaring mee, die ik geïnteresseerde lezers van VZW De Mark niet wil onthouden. We beheren met onze VZW immers zelf ook een min of meer natuurlijk bos: het Kluysbos, waar ik soms wandelingen gids. Hoewel het om bossen van totaal verschillende types en dimensies gaat, vallen er volgens mij altijd wel wat parallellen te trekken.
Het verhaal kan je lezen door te klikken op deze LINK .
 
Creatieve hout-workshop
 
Vrijdagavond 25 oktober 2019… Al geruime tijd keken we uit naar de houtworkshop die op het programma stond voor vanavond.  In samenwerking met houtzagerij D’Hont, die haar deuren openstelde voor deze activiteit, slaagden we erin om voor de eerste maal een workshop met houtafval te organiseren.  Een betere plaats om deze workshop te organiseren was er niet… in de loods van de houtzagerij, omgeven door indrukwekkende stapels eik, beuk en kastanje waant iedereen zich met een beetje gezonde fantasie midden in het bos.  Weg van de drukte en het gehaast van de dagelijkse werkdag, was dit de ideale plaats om eenieders creativiteit te laten groeien. Het volledig verhaal kan je lezen door te klikken op deze LINK .
 
 

Ann Adriaenssens - Kunstschilder-sfeerstyliste

De kracht van eenvoud. In het pittoreske Bever, midden in het groen, woont en werkt kunstenares Ann Adriaenssens. Ze wordt er geïnspireerd door de rust en de landelijkheid. Ann schildert hoofdzakelijk dierenportretten, daarnaast ook hedendaagse stillevens, bloemen, personages en abstracte landschappen. Haar schilderijen zijn een neerzetting van sfeer.  Realistisch met een subtiele mengeling van verbeelding. Pareltjes van eenvoud. Vanzelfsprekend. Klaar en duidelijk en toch een diepe warmte uitstralend vanuit het onderwerp. Aantrekkelijk door de zachte spanning tussen licht en schaduw, in een speelse combinatie van vormen, kleuren, lijnen. De materialen zijn sober, natuurlijk, eerlijk, vaak gerecupereerd. De thema’s zijn duidelijk, uit het leven gegrepen, direct en herkenbaar, simpel en tegelijk verrassend, krachtig-bescheiden, karaktervol. Het doel van deze werken is genieten van eenvoudige schoonheid.

Meer informatie op haar website www.annadriaenssens.be